Michigan Devlet Üniversitesi Gazili Öğretim Üyelerini Bekliyor - Erasmus

Michigan Devlet Üniversitesi ile Ortak Çift Diploma Programları ve Öğretim Üyesi Değişim Anlaşmaları imzalandı

Michigan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Satish Udpa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Leo Kempel, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Türker, Prof. Dr. Hakkı Acun ve Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Can Balas ve Doç. Dr. Paşa Tevfik Cephe ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Salamcı katıldı.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Can Balas’ın Michigan State Üniversitesini ziyareti sonrasında; öğretim üyesi değişimi ve ortak çift diploma programı açma konusunda varılan mutabakat çerçevesinde, Michigan Devlet Üniversitesi heyeti Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ziyaret etti.  Kahvaltılı toplantıda Michigan Devlet Üniversitesinin Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Ortak Lisans/Doktora Çift Diploma Programları ve Öğretim Üyesi Değişim Anlaşmaları imzalandı. Michigan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Satish Udpa, Gazi Üniversitesi ile ortak araştırma alanlarında proje yapmak istediklerini ve bu amaçla Michigan’da ortak araştırma ve teknoloji merkezi açmak istediklerini belirtti. Dünyanın en iyi altmış üniversitesi arasında bulunan Michigan Devlet Üniversitesi aynı zamanda pek çok alanda ilk 30 üniversite arasında bulunuyor. 20 Eylül'de 21 kişilik ilk heyetin 3 aylığına gideceği Michigan State Üniversitesinin özellikle Gazi Üniversitesi ile ortak proje, lisans ve yüksek lisans programı açma amacında olduğunu belirten Udpa, bu isteklerini TÜBİTAK ve YÖK ile yaptıkları toplantılarda da yinelediklerini belirtti.